Romeinenweek 2016 uitgelicht

Romeinenweek 2016

Van 30 april tot en met 8 mei is dit jaar de Romeinenweek 2016. In heel Nederland zullen activiteiten worden georganiseerd met betrekking tot de Romeinse geschiedenis, het erfgoed en de archeologie. Het thema is dit jaar ‘water’. Hierbij kan gedacht worden aan een culturele dimensie zoals de badhuizen en fonteinen. Maar ook aan water aan de economische functie van de waterwegen.

Tijdens de Romeinenweek reist er weer een groep langs de limes. En ook de Romein Lucius Octavius Barbatus is weer van de partij. Ze zijn te volgen op de website.

Het aantal activiteiten neemt in aanloop naar de Romeinenweek nog steeds toe. Hieronder een greep uit het aanbod:

  • In Leidschendam is het mogelijk om de opgravingen aan het kanaal van Corbulo te bezichtigen
  • Het Archeologiehuis in Zuid-Holland heeft een tentoonstelling over Romeins Bodegraven met daarin een aantal bijzondere loden vervloekingstabletten
  • In de heuvels van Berg en Dal wordt een wandeling gemaakt langs de Romeinse waterwegen in het gebied
  • In aqua sanitas: een compleet arrangement georganiseerd door Museum Romeinse Katakomben, Thermenmuseum Heerlen, Gallo-Romeinse museum Tongeren en Romeinse Spa Aken.

Naast deze selectie zijn er ook verschillende lezingen, wandelingen, tentoonstellingen en workshops. Voor alle activiteiten is er een overzicht op de website van de Romeinenweek.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.8/10 (4 votes cast)
Romeinenweek 2016, 8.8 out of 10 based on 4 ratings

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *