Nationale archeologiedagen 2015

Nationale archeologiedagen 2015Voor het eerst worden dit jaar de Nationale archeologiedagen georganiseerd in Nederland. In de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht is op 16, 17 en 18 oktober een hoop te beleven op het gebied van archeologie. Het doel van De Stichting Nationale Archeologiedagen die de dagen organiseren is het grote publiek bekend te maken met de archeologie in Nederland door het vakgebied zichtbaar en beleefbaar te maken.

Daarom gaan op deze dagen de deuren open van verschillende instanties die verbonden zijn met de archeologie. Iedereen kan binnenlopen en kennis maken met de betrokken archeologen, amateurarcheologen en vrijwilligers. Zowel binnen als buiten worden activiteiten georganiseerd. Dus ook voor geïnteresseerden die liever niet in de aarde staan is er genoeg te doen.

Het complete programma staat op de website van de Nationale archeologiedagen. In het Allard Pierson Museum in Amsterdam vertellen verschillende archeologen over hun belevenissen in het veld. Meehelpen met grondboringen in Katwijk bij het onderzoek naar de Romeinse limes. Het Museon in Den Haag heeft een tentoonstelling over de Romeinen en Cannefaten in het kustgebied. Noemenswaardig is ook de eenmalige opening van het archeologisch depot van Zuid-Holland op 17 oktober. Kijk vooral naar het programma op de website, er is nog veel meer te doen.

Auteur:

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.8/10 (4 votes cast)
Nationale archeologiedagen 2015, 9.8 out of 10 based on 4 ratings

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *